Med Google Earth får du bokstavelig talt hele verden tilgjengelig på skjermen. Alle mulighetene det gir kan virke overveldende når det f.eks. bare tar ett klikk og et par sekunder å reise fra Egypts pyramider til Manhattan. Derfor kan det også virke litt uoversiktlig å lære seg de mange verktøyene som skjuler seg i Google Earth Pro-programmet til pc-en.

Men hjelpen er nær, for her i redaksjonen har vi saumfart programmet for å finne de beste og mest nyttige funksjonene som ikke bare er imponerende og flotte å se på, men som du faktisk også kan bruke i det virkelige livet utenfor pc-skjermen.

Gjør nøyaktige målinger

Et godt eksempel på de nyttige funksjonene er muligheten til raskt å måle opp et spesifikt område i Google Earth Pro. Det er et genialt verktøy som på kort tid gjør det mulig å foreta en oppmåling av et område du selv definerer – for eksempel på din egen tomt. Da kan du for eksempel kjapt finne ut hvor stor gressplenen din er når du skal bestille rullegress.

Eller du kan enkelt finne arealet på den lokale badestranden. Vil du sjekke hvor langt det er rundt innsjøen der dere pleier å gå søndagstur, kan du enkelt måle det, helt uten å måtte reise deg fra datamaskinen eller finne frem målebåndet eller tommestokken fra verktøykassa. Slike målinger kan gjøres fordi Google Earth i dag, takket være en omfattende katalog over satellittbilder, geografiske data og luftfotograferier, er et ekstremt nøyaktig verktøy. All denne informasjonen har Google brukt tid og datakraft på å sette sammen til de kartene og 3D-modellene som Google Earth og Google Maps består av.

Programmet gir deg derfor ganske nøyaktige gjengivelser av tomter, veier, plasser og byggverk, og som du derfor kan måle.

Fly over landskap og byer

De nøyaktige kartene og satellittbildene kan du spesielt dra nytte av i Google Earth Pro-versjonen, som inneholder mye mer avanserte verktøy enn den vanlige Google Earth-versjonen du kan bruke i nettleseren. Av samme grunn kostet Google Earth Pro tidligere flere tusen kroner i året i abonnement, men Google har nå gjort programmet gratis å bruke, og som leser av Komputer for alle kan du laste ned den komplette utgaven fra Fordelssonen.

Og programmet er virkelig imponerende når du begynner å se på hvor mange muligheter som faktisk finnes. Det gjelder for eksempel muligheten til å spille inn videoer. Her kan du lage nesten naturtro overflyvninger som minner om droneopptak. Det skyldes at Google Earth Pro er utstyrt med ganske realistiske 3D-modeller av bygninger, trær og landskap som nærmest ligner på den ekte varen. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du bruker tre av de mest nyttige og interessante funksjonene som skjuler seg i Google Earth Pro.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.