Det er litt som med et par gamle, godt inngåtte sko. All sunn fornuft tilsier at de er overmodne for å skiftes ut med et par fine og nye i årets farger, men likevel fortsetter vi å bruke dem, år etter år. Kanskje fordi de sitter så utrolig godt på foten, eller kanskje er det tryggheten ved å holde fast ved det gamle så lenge det er praktisk mulig. 

De gamle programmene som kan noe spesielt Analogien over halter litt. I pc-ens verden kommer det hele tiden nye programmer, og de fleste er bedre enn de gamle. De har flere funksjoner, virker bedre sammen med Windows 10, og kanskje fungerer de også sammen med tjenester på nettet slik at de kan brukes på tvers av plattformer og enheter. I motsetning til sko kan imidlertid gamle programmer oppdateres, og derfor sitter en del av oss fortsatt og bruker det samme bildebehandlingsprogrammet som for 10–15 år siden.

Slik er det i hvert fall for oss i Komputer for alle-redaksjonen, der nostalgi og stahet kan være sterke krefter. Det finnes imidlertid gode argumenter for å takke nei til nye programmer. Det kan være at de har funksjoner man ikke trenger, at de har forstyrrende elementer som bare er i veien – eller kanskje de ikke er oversatt til norsk.

I denne artikkelen forteller redaksjonsmedlemmene om nett-opp deres favorittprogram og hva som har fått dem til å holde fast ved det.

Alle de syv programmene i denne artikkelen er enten en integrert del av Windows (det gjelder Notisblokk og Kalkulator) eller kan lastes ned fra Fordelssonen via denne koblingen: ■■ www.komputer.no/0521

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.