Samspillet mellom pc og mobil har alltid skapt problemer for undertegnede, og passordene skaper mest forvirring. Det er vanskelig å forstå hvorfor det enkelte ganger er mulig å logge inn automatisk på en nettside på mobilen, mens jeg andre ganger må oppgi passordet som jeg vet er lagret i nettleseren på pc-en.

Nå har imidlertid Microsoft tatt et betydelig skritt i retning av enklere passordhåndtering. Microsoft-nettlesren Edge og appen Microsoft Authenticator gjør det nemlig mulig å koble sammen nettleser og mobil på en smart måte. Kort fortalt innebærer samarbeidet mellom pc og mobil at sistnevnte får tilgang til alle passordene som nettleseren allerede setter inn for deg.

Hvis du for eksempel logger inn automatisk på Netflix-kontoen din i nettleseren på pc-en, gjør du det også i nettleseren på mobilen.

Virker automatisk i alle apper

Men verktøyet er faktisk enda smartere: Når du først har fått passordene fra Edge over på mobilen, kan de nemlig benyttes i en hvilken som helst nettleser, ja faktisk i en hvilken som helst app. La oss for eksempel anta at du har lastet ned Netflix-appen til mobilen.

Du har ofte brukt Netflix på pc-en, der nettleseren logger inn for deg, men husker du hvilket passord du bruker når du nå skal logge inn på Netflix-appen? Det gjør som regel ikke jeg, men heretter er det heller ikke nødvendig. Passordet settes nemlig inn før du får sukk for deg.

I denne artikkelen viser vi hvordan du kobler Edge-leseren på pc-en sammen med Authenticator-appen på mobilen. Det gjør hverdagen mye enklere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.