Sist jeg telte alle appene på telefonen min, oppdaget jeg at antallet var oppe i tresifret. I løpet av de siste to årene hadde jeg installert ca. to hundre apper. Ganske imponerende, men også ganske unødvendig når jeg tenker over det. For veldig mange av appene jeg hadde installert, brukte jeg faktisk bare én gang. Deretter gikke de i glemmeboken og jeg brukte dem aldri igjen.

Sannheten er at jeg vanligvis bare bruker et titalls apper som dekker de behovene jeg har. Jeg har i hvert fall ikke behov for 200 – men helleren begrenset mengde utvalgte, velprøvde og kraftige apper som fungerer som de skal og oppfyller et tydelig formål. Men dette kan det være lett å glemme når du går inn i Google Play Butikk eller Apples App Store, siden den er full av alle mulige apper som alle skriker etter oppmerksomheten din. Faktisk finnes det flere millioner apper i Google og Apples digitale butikker, så det er lett å bli revet med og installere for mange unødvendige apper på telefonen eller nettbrettet.

Kunsten er derfor å gjøre en nøye utvelgelse før du laster dem ned til telefonen. Og ikke bare for å spare plass på telefonen, men for å sørge for at du faktisk har bruk for appene du laster ned, slik at de ikke bare samler støv på telefonen. Derfor har vi skrevet denne artikkelen slik at du ikke trenger å installere flere hundre apper på telefonen, men i stedet kan prøve deg på dem som har funnet veien til vår Topp 10-liste. Vi i redaksjonen har gjort grovarbeidet for deg og gravd frem det vi anser som de aller beste appene akkurat nå. Felles for dem alle er at de er gratis å bruke, og at de finnes til både Android- og iOS-telefoner.

Du finner lenker til samtlige apper fra artikkelen på adressen nedenfor:

www.komputer.no/10-apps

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.