Det sies at et bilde forteller mer enn tusen ord, og har man først prøvd Google Lens, er man tilbøyelig til å være enig. Kort fortalt er Google Lens en app som lar deg foreta et Google-søk med mobilkameraet. I stedet for å skrive en lang og komplisert tekst der du forsøker å forklare hva du er ute etter, lar du kameraet og søkealgoritmene til Google gjøre jobben.

La oss for eksempelets skyld si at du mekker på en gamle sykkel i et forsøk på å få den i kjørbar stand. Du ser selvfølgelig at tannhjulet ved pedalene er temmelig slitt og har sett bedre dager. Men hva kalles egentlig denne reservedelen hvis du vil ut og kjøpe ny? Med Google Lens på mobilen kan du rette mobilkameraet mot den delen du er i tvil om, så vil appen fortelle deg at tannhjulet kalles et krankdrev eller en kjedekrans.

Du får også vite at det fås til terrengsykler, racersykler og så videre, og i mange forskjellige størrelser. Det er enklere enn et tekstsøk, og det er lettere å få tak i det du leter etter når du vet hva det heter.

Kan brukes til nesten alt

Google Lens kan identifisere nesten hva det skal være. Det betyr at du har nytte av appen enten du er på jakt etter sykkeldeler, vil artsbestemme planter i skogen eller vil vite navnet på arkitekten som har tegnet det flotte bygget du oppdager når du er på ferie. På neste side har vi samlet en rekke eksempler på hva Google Lens kan brukes til.

I tillegg til å forklare hva ting er eller heter, har Google Lens et par andre smarte funksjoner det kan være nyttig å vite om. Appen kan blant annet oversette tekst, hvis du kommer over en meny eller et skilt på et språk du ikke forstår. Appen er svært praktisk når du er på reisefot og vil slippe å dra med deg reiseparlører og guidebøker.

På samme måte kan Google Lens løse matematiske problemer. Det er bare å rette mobilkameraet mot regnestykket som skal løses, så klarer appen resten. Google Lens er gratis i bruk og fås til både Android og iPhone.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.