Det kan gå lang tid mellom de gode portrettbildene. Noen ganger er det ene eller begge øynene lukket, mens andre ganger er du uheldig med hvordan lyset faller inn i bildet. Det kan også være at bildet av motivet er ganske bra, men at bakgrunnen ikke er helt riktig.

Kanskje er bakgrunnen for distraherende med mange motiver eller skarpe farger, eller kanskje er den rett og slett for stygg. En rotete bakgrunn kan raskt ødelegge et bilde som ellers kunne blitt brukt som bilde i en CV eller lignende, og det er frustrerende.

Det kan ta timer å fjerne eller justere bakgrunnen på et bilde med et bildebehandlingsprogram, og resultatet blir ikke alltid bra. Dette krever nemlig også litt kunnskap om grafisk arbeid.

Men ikke slett bildene: Det finnes faktisk en gratis nettjeneste som fjerner selv de mest kompliserte bakgrunner med bare ett klikk med musen. Nettjenesten heter Remove.bg og kan uten problemer fjerne bakgrunnen på nesten alle bilder.

Du åpner bare tjenesten i nettleseren, og laster opp bildet. Da fjerner Remove.bg bakgrunnen og fremhever bildets egentlige motiv. Når bakgrunnen er fjernet, er det enkelt å laste det nye bildet – uten bakgrunn – ned på datamaskinen, og så kan det for eksempel brukes som bilde på CV-en din.

Remove.bg fungerer også ganske bra selv om motivet ikke er et menneske. Skal du f.eks. selge en brukt mobil på FINN.no, kan tjenesten også fjerne bakgrunnen på et bilde av telefonen slik at den fremheves best mulig.

Legg til ny bakgrunn

Når bakgrunnen på et bilde er fjernet, er det mulig å opprette en ny bakgrunn på bildet. Originalbakgrunnen kan gjøres uskarp, eller du kan gi bildet en helt annen bakgrunn. Remove.bg har en lang rekke bakgrunner du kan velge blant, f.eks. jungel, storbyer og havbunner du kan bruke uten å betale. Men du kan i utgangspunktet bruke et hvilket som helst bilde som ny bakgrunn.

Nettjenesten gir deg nemlig mulighet til å laste opp et bilde fra PC-en din og bruke det som ny bakgrunn. Finn og last opp et hvilket som helst bilde – og etter et par sekunder har du en ny bakgrunn på bildet ditt.

Tjenesten er gratis og krever ingen registrering. Alt skjer på denne adressen:

www.remove.bg

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.