Ifølge kalenderen er det kun én måned igjen til våren er her, og med det følger selvfølgelig forberedelsen av hagen som skal ryddes for høstens løv og trimmes i de ujevne kantene. Kanskje planlegger du også å endre hagens utseende eller legge til noen flere trær eller planter denne våren?

Da kan det være en god idé å starte nå. Om en måned eller to når frosten normalt er borte fra jorden, det fortsatt er rikelige mengder nedbør og solen ennå ikke steker med full intensitet, er det ett av årets to beste tidspunkt for å sette planter i jorden. Derfor kan du allerede nå begynne å tenke på hvordan du ønsker at hagen skal se ut, slik at du får fullt utbytte av den og alle de nye ideene dine den kommende sommeren. Det kan for eksempel hende at du drømmer om en ny, stor terrasse eller en paviljong midt i hagen, eller kanskje du vil flytte noen busker til den andre siden av hagen, plante et nytt blomsterbed eller sette en rekke tujaer for å hindre innsyn fra den offentlige veien.

Disse ideene kan du nå planlegge på pc-en din. Med programmet DreamPlan Home Design, som du finner i Fordelssonen, kan du både tegne huset ditt, hjemmets indre linjer og omgivelsene på tomten din. Programmet inneholder et utrolig antall innebygde elementer som du kan sette inn på tegningen din. Du kan for eksempel tegne tomten og huset ditt før du begynner å designe selve hagen. I hagedelen kan du velge mellom en rekke planter, blomster og trær som du kan legge til på tegningen din i forskjellige størrelser.

Du bestemmer selv om du vil jobbe i 2D eller 3D – eller en kombinasjon av begge. Du kan f.eks. tegne i 2D slik at du ser tomten ovenfra, og hver gang du vil ha en følelse av hvordan plasseringen av plantene kommer til å se ut, kan du bytte til 3D og få et mer realistisk syn på tegningen og plantene.

Det er nesten som om våren har kommet tidlig når du først begynner å prosjektere hagedrømmene dine på pc-en allerede i februar. Når du er ferdig med å designe den nye hagen, eller bare har satt inn noen ekstra planter eller flyttet noen bed, kan du skrive ut hele tegningen i enten 2D eller flott 3D. Tegningen er praktisk å ha når du senere går ut i hagen med spade, rive og kultivator.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.