Som de fleste vet, har Windows en innebygd app for visning av bilder på pc-en. Appen heter ganske enkelt Bilder, og den kan brukes til å redigere, forstørre og vise bilder. På flere områder kommer den imidlertid litt til kort i forhold til tidligere versjoner av Windows Bildevisningsprogram.

Bilder-appen er faktisk ganske smart ettersom den tilbyr en rekke redigeringsmuligheter, men hvis du bare vil se i og bla gjennom et fotoalbum, kan det være en frustrerende opplevelse. Det tar ofte litt tid å åpne et bilde i appen, og det går enda tregere når det skal vises flere bilder fra en mappe.

Du savner kanskje bildevisningsprogrammet fra Windows 7? Programmet i Windows 7 kunne ikke gjøre stort annet enn å vise bilder, men til gjengjeld gikk det kjapt og knirkefritt, og det er ikke akkurat tilfellet i Windows 10. Derfor har vi valgt ut et nytt og mye bedre program til deg i Fordelssonen, og det fungerer like godt som det gode, gamle bildevisningsprogrammet i Windows.

Vis bilder med nomacs

Programmet heter nomacs, og den viktigste funksjonen i nomacs er rett og slett å vise bilder, men programmet kan brukes til mye mer enn det. I nomacs finner du også flere spennende funksjoner som kan brukes til å redigere bildene.

Men først og fremst er nomacs som nevnt et utmerket bildevisningsprogram. Det tar bare et lite sekund å åpne et bilde i programmet, og hvis du ønsker å åpne en hel mappe med bilder, kan piltastene på tastaturet brukes til å veksle mellom bildene. Dermed kan du raskt og enkelt se gjennom et helt album – akkurat som i den gamle versjonen av Windows Bildevisningsprogram.

Bildene kan også roteres, vises i fullskjermmodus og kjøres som lysbildefremvisning. Alle funksjonene til nomacs kan virke litt overveldende ved første øyekast, men du kan enkelt tilpasse hva som vises på menylinjen. Ikonene til funksjonene kan også gjøres større, slik at det er lettere å få oversikt. Programmet kan lastes ned gratis fra Fordelssonen, du trenger ikke registrere deg, og det er enkelt å installere. Dermed kommer du raskt i gang med å vise bilder.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.