Ble ikke bildet ditt like bra som du håpet? Var det for lite lys, ble fargene for blasse eller skulle kanskje bildet gjerne vært litt skarpere? Heldigvis kan det meste løses med en god omgang digital bildebehandling, men det krever som regel et godt program med detaljerte muligheter til å justere bildet, og så tar det litt tid.

Og det er sjelden vi har mulighet til å sette av flere timer til å bruke redigeringsverktøy i et omfattende program på datamaskinen. Med programmet Ashampoo Photo Optimizer blir det helt andre boller: I stedet for to timer trenger du bare å bruke to minutter til å få et flott redigert bilde.

Optimaliser bildene med ett klikk

Med bare ett klikk kan du nemlig få Ashampoo Photo Optimizer til å etterredigere et bilde, og programmet gjør jobben på imponerende vis. Resultatet av programmets automatiske bildebehandling er nemlig et skarpere bilde der både lys og farger blir like bra som om det var brukt de mest avanserte verktøyene i et dyrt bildebehandlingsprogram.

Programmet analyserer feil og mangler i et bilde, og deretter blir bildet redigert i et passende omfang. Hvis bildet f.eks. er tatt med et avansert kamera som selv sørger for automatisk å fokusere på de riktige stedene og lage den perfekte hvitbalansen, vil programmet foreta noen få justeringer. Er det derimot snakk om et bilde som både har dårlig belysning og blasse farger, vil Ashampoo Photo Optimizer gjøre en større redigering.

Mange ekstraverktøy

Synes du likevel ikke at bildet ble helt som du ønsket etter Ashampoo Photo Optimizers automatiske bildebehandling? Da kan du enkelt finjustere bildet ditt ytterligere. Programmet har mange nyttige innebygde redigeringsverktøy, og de er veldig enkle å bruke. Her er det for eksempel mulig å endre kontrasten, fargetemperaturen og lyset. Du kan også øke bildets skarphet eller sikre at skyggene i bildet ser bedre ut.

Hele redigeringen er basert på glidebrytere som dras fra side til side, noe som gjør redigeringen veldig enkel. Du kan for eksempel gjøre et bilde naturlig lysere ved å dra i glidebryteren for lys, som forsterker lyskildene i bildet. Programmet kan også brukes som et raskt beskjæringsverktøy hvis det er nødvendig å skjære til et bilde. Vanligvis koster det fine programmet 400 kroner, men du kan laste det ned kostnadsfritt fra Fordelssonen. Bare aktiver programmet og registrer deg som bruker. Deretter kan du bruke programmet på ubestemt tid til å redigere bildene dine på et blunk.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.