Programmet Classic Shell gjør det til en lek å skreddersy startmenyen slik at den blir nøyaktig slik du vil ha den. Når du bruker Classic Shell, får du også tilbake flere funksjoner som har forsvunnet fra Windows. Startemenyen får for eksempel en mer klassisk utforming der innholdet er mer oversiktlig fordelt i mapper, ikke i store og plasskrevende fliser. Du kan også endre utseendet på startknappen og verktøylinjen. Classic Shell er i det hele tatt tingen for oss som liker utseendet til litt eldre Windows-versjoner, men som ikke vil unnvære funksjonene og sikkerheten i den nyeste versjonen av Windows 10. Det engelske ordet ”shell” i navnet Classic Shell brukes her som betegnelse på den synlige delen av Windows, altså skallet. Programmet endrer med andre ord ikke de grunnleggende funksjonene i selve operativsystemet, bare utseendet.

Velg en bedre startknapp

Startknappen i Windows 10 er en diskré svart og hvit firkant – ja, faktisk litt for diskré etter vår mening. Derfor har vi lagt til et utvalg av de klassiske Windows-startknappene i Fordelssonen. Sørg for å ha verktøyet Classic Shell installert på pc-en – da kan du enkelt bytte ut knappen, slik vi viser her.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.