E-boklesere er den perfekte oppdateringen av de tradisjonelle, fysiske bøkene. Opplevelsen av å lese en bok på den elektroniske skjermen minner mye om å sitte med en vanlig bok av papir. Kontrasten mellom bokstaver og bakgrunn er for eksempel omtrent den samme, og du kan også bruke e-bokleseren selv om skjermen blir opplyst utenfra av sollys eller en lampe.

Heldigvis har de fire e-bokleserne vi har testet i dette nummeret også mange fordeler sammenlignet med en tradisjonell bok. Du kan for eksempel lagre hundrevis av bøker på lesernes lagringsplass og ta med deg hele «bokstabelen » på ferie, og skulle du likevel gå tom for lesestoff, kan du raskt laste ned nye bøker via Internett. Leserne vi har testet har alle fire innebygd lys i skjermen som du kan slå på hvis det ikke er nok lys der du sitter, og de tåler også fuktighet bedre enn en papirbok. Testvinneren er dessuten helt vanntett, så du kan til og med sitte og lese bøker i badekaret hvis du har lyst til det.

For første gang i en stor test av e-boklesere har vi tatt med et par eksemplarer der du også kan ta notater ved hjelp av en spesiell penn. Når du skriver et notat i en e-bok, lagres notatet på siden du skrev det på – akkurat som i en vanlig bok. I en e-bokleser er det imidlertid litt enklere å finne igjen notatene og lese eller slette dem. Du kan også ta notater på en tom side og lagre det i e-bokleseren til senere gjennomlesning. Vi ble positivt overrasket over hvor godt notatfunksjonen fungerer i disse e-bokleserne. Det føles nesten som å skrive på ekte papir.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.