Startmenyen i Windows 10 inneholder et av de største irritasjonsmomentene i operativsystemet. Der finner du nemlig hauger av programmer fra de aller enkleste til de ubrukelige og unødvendige. Flere har til og med fått en fremtredende plassering. Det gjelder blant annet Microsofts eget epostprogram Mail og karttjenesten Kart. Disse programmene har vært en fast del av Windows 10 siden lanseringen – med mindre du har gått drastisk til verks, har tilstrekkelig kunnskap og har gjort nødvendige tekniske inngrep som å redigere systemfilene i Windows. Det har med andre ord vært en svært krevende oppgave å bli kvitt dem – til nå. Med programmet Geek Uninstaller kan du nemlig få bukt med de integrerte Windowsprogrammene. Geek Uninstaller er utviklet for å avinstallere programmer på samme måte som du er vant til fra kontrollpanelet i Windows, men det går et skritt lenger og gjør det også mulig å fjerne Microsofts egne programmer som Mail, Kalender og Kart. Fremgangsmåten er derimot identisk med den du bruker for å avinstallere et hvilket som helst annet program.

Når du først har funnet frem arbeidshanskene og gjort deg klar til storrengjøring, er det også andre programmer du kan vurdere å fjerne. Microsoft er dessverre ikke det eneste selskapet som gjerne vil berike pcen med mer eller mindre unyttige programmer. Ofte har også pc-produsentene gjort deg den tvilsomme tjenesten å forhåndsinstallere en rekke programmer på maskinen. Slike ekstraprogrammer går under betegnelsen "bloatware", og de færreste brukere vil i det hele tatt åpne dem. I stedet legger de beslag på verdifull lagringsplass og virker mest som en stein i skoen når du navigerer i Windows. På de følgende sidene får du en fullstendig oversikt over hvilke programmer du kan oppleve at Microsoft og pc-produsenten har installert på nettopp din maskin, slik at du kan fjerne alle de overflødige programmene som fulgte med da den var ny.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.