Hjemme hos oss er bokhyllene fylt godt opp. Noen vil til og med mene at vi har for mange bøker, og kanskje er det noe i det. Jeg har for eksempel flere ganger kjøpt bøker jeg allerede har fordi jeg rett og slett hadde glemt hvilke bøker som sto i bokhylla hjemme. Det er nemlig fort gjort å glemme hvilke bøker du har i bokhyllene dine når samlingen har tatt litt overhånd.

Løsningen er å organisere alt i en digital katalog på datamaskinen. Og det finnes mange gode og svært avanserte programmer du kan bruke til akkurat dette. Men det er ett problem: Programmene koster nesten alltid en liten formue. Det gjør derimot ikke programmet Data Crow. Du kan laste ned Data Crow, som er et utmerket verktøy å bruke til å organisere bøker, helt gratis i Fordelssonen.

Enkel oversikt

Med Data Crow kan du enkelt organisere alle bøkene i bokhylla, uansett hvor omfattende boksamlingen er. Du oppretter bare en katalog og legger til bøkene dine i den. Hver gang du legger til en bok i katalogen, kan du bruke programmets tilhørende servere til å finne boken på nettet og importere data om boken, inkludert et bilde av omslaget.

Hvis boken ikke finnes i riktig utgave på en av serverne, er det også enkelt å legge til boken selv og skrive inn relevant informasjon om den, som utgivelsesår, sammendrag og forlag. Det er også mulig å redigere eksisterende bøker som du har lagt til og for eksempel erstatte bildet av bokomslaget, akkurat som du kan opprette forfattersider. Når hele samlingen er klar kan den sorteres etter forfatter, tittel eller noe annet, og du kan bruke programmets søkefunksjon til å finne en bestemt bok.

Dermed kan du i løpet av få sekunder finne ut om boken du er i ferd med å kjøpe, allerede står i bokhylla di hjemme.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.