De seks høyttalerne vi ser nærmere på i denne testen kan ikke bare spille musikk fra f.eks. telefonen. Alle høyttalerne har nemlig internettilkobling, så du kan bruke musikktjenester som Spotify og på den måten selv velge musikken som spilles av.

Når du ser etter avanserte høyttalere, er det viktig å finne ut hva du skal bruke dem til: Det finnes batteridrevne typer som du kan ta med deg på campingferie. Andre modeller er beregnet for bruk hjemme, og de kobles trådløst sammen slik at du kan styre avspillingen av musikk i hele huset. Det kan du for eksempel gjøre med Sonos og Bluesound, som vi har med i testen vår. Hvis du blir lei av å lytte til musikk fra bare én enkelt høyttaler, kan denne typen høyttalere ofte også knyttes sammen i par eller enda flere, slik at du kan høre musikken i stereoeller surroundlyd.

Mange høyttalere har i dag også en stemmestyrt digital assistent innebygd, der den mest populære er Google Assistent. Siden høyttaleren er utstyrt med én eller flere mikrofoner, kan du be den om å spille en bestemt sang, eller så kan du gi en ordre om å slå på lyset hvis du for eksempel har Philips Hue-pærer i huset. Vår erfaring fra testen er at det lønner seg å bruke litt penger på en virkelig god høyttaler hvis du har tenkt å bruke den til å lytte til musikk.

Har du derimot bare bruk for Google Assistent eller du bare vil lytte til radio og podkast, er de rimeligere modellene som regel gode nok.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.