Hvilken Queen-cd var det sangen «Somebody To Love» var på? Og hvor mange Beatles-plater er det nå på hylla? Jo større musikksamlingen er, med cd-er, lp-plater og kassetter, jo vanskeligere blir det å beholde oversikten over den.

Selv om du egentlig har god kontroll på klenodiene dine og alt er nøye sortert i alfabetisk rekkefølge i hyllene, kan det være vanskelig å finne akkurat den cd-plata som har akkurat den sangen du leter etter. Heldigvis er det nå hjelp å få. For du kan enkelt få oversikt over musikksamlingen ved å organisere alt i én samlet musikkatalog på datamaskinen.

Hvis musikksamlingen sorteres digitalt, kan du nemlig bare sette deg ved datamaskinen og i løpet av få sekunder finne den sangen eller den plata du leter etter. Dermed unngår du å måtte lete rundt i den fysiske samlingen. Det eneste du trenger er et program til å organisere musikken på pc-en, og Music Collection, som kan lastes ned gratis fra Fordelssonen, er det beste valget.

Få en perfekt musikkatalog

I Music Collection er det enkelt å lage en digital musikkatalog, og katalogen trenger ikke bare inneholde cd-er, men kan også bestå av lp-plater, kassetter og digitale album. Du kan altså organisere alt du eier og har av musikk i én felles katalog.

Music Collection bruker en database som er koblet til Internett, og det betyr at du f.eks. bare trenger å søke på artisten, så viser programmet en utførlig liste med samtlige utgivelser fra denne artisten. Du kan enkelt legge til albumet i den digitale katalogen direkte fra lista. Music Collection henter all informasjonen automatisk, som utgivelsesår, låtskrivere, plateselskap og albumets varighet, når et album legges til, og programmet kan til og med importere sangtekster fra Internett. Music Collection skiller dessuten mellom rytmisk og klassisk musikk.

Det gjør at samlingen er organisert logisk, og det er lettere å søke etter sanger og album med programmets innebygde søkeverktøy, som du kan bruke til å finne konkrete utgivelser. Dermed kan du finne en bestemt sang i en stor samling og for eksempel umiddelbart finne ut at Queens store hit «Somebody To Love» finnes på den 45 minutter og 36 sekunder lange plata «A Day at the Races» fra 1976 – utgitt av plateselskapet EMI.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.