For 15 år siden kopierte jeg hele husstandens ganske enorme cd-samling over på datamaskinen. Det var en utrolig kjedelig jobb, men da den var gjort, ble de fysiske cd-platene pakket i esker og lagt i kjelleren, der de fortsatt ligger og tar opp plass. På datamaskinen finnes det fortsatt rundt 1300 lydfiler i musikkfilformatet mp3. Dette er filer som jeg sannsynligvis har kopiert fra pc til pc hver gang jeg har fått ny maskin. Så ja, musikken ligger klar på harddisken, og fra tid til annen er det nok også noe av den som lyttes til, men å finne frem i alle sporene er lettere sagt enn gjort.

Det er nemlig altfor mange filer som ikke vises med korrekt informasjon om navn, artist og album når jeg blar gjennom dem i utforskeren eller i musikkprogrammet. Det er et salig rot, og det er et nesten uoverstigelig hinder for å ha glede av den omfattende samlingen. Slik var det i hvert fall til jeg oppdaget et veldig nyttig program:

Abelssoft Tagman kan nemlig på nesten magisk vis oppdatere mp3-filer med relevant informasjon om tittel, artistnavn, utgivelsesår, albumnavn og mye mer – automatisk! Det er virkelig til stor hjelp når alternativet er å rette informasjonen manuelt. Tagman har kort sagt gitt meg kontroll over den digitale musikksamlingen på rekordtid. Som Komputer for alle-leser får du akkurat nå programmet gratis i Fordelssonen, mens det koster rundt 335 kroner for alle andre.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.