Hva er en perfekt datamaskin? Noen vil kanskje si at det er den du kjøper i butikken, altså en ny og rask datamaskin med alle spesifikasjoner på topp og med et helt nytt Windows-operativsystem. Det er nok det vi alle sammen ønsker oss, men kanskje ikke helt har overskudd i budsjettet til.

Vi kan nok også bli enige om at en treg datamaskin ikke er en perfekt datamaskin, for ingenting er vel mer ødeleggende for opplevelsen enn det å måtte vente. I tillegg til kravet om hastighet, har vi alle våre egne forestillinger om hva datamaskinen skal kunne klare. Vi vil med andre ord ha en ganske rask pc, der operativsystemet Windows er perfekt innstilt og innredet helt etter vår egen smak.

Utgjør en forskjell på datamaskinen

Programmet Ashampoo WinOptimizer hjelper deg med å oppfylle begge disse beskjedne kravene til datamaskintilværelsen: Det gir deg i første omgang mulighet til en rask optimalisering, der det ryddes opp i en rekke filer og innstillinger slik at du får en raskere datamaskin.

Samtidig kan du bevege deg rundt i innstillingene i programmet og finne akkurat de punktene der du for alvor kan utgjøre en forskjell for datamaskinen. Det kan f.eks. skje med opprydding i høyreklikkmenyen og på skrivebordet, tildeling av ressurser til de viktigste programmene eller ved å spare mer målrettet på strømmen når pcen ikke er tilkoblet strømnettet. Ashampoo WinOptimizer 2022 er kompatibelt med nye Windows 11.

Det betyr at alle justeringer og endringer du gjør med programmet når du følger veiledningene i denne artikkelen, også vil kunne gjøres i den nyeste versjonen av operativsystemet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.