Hver eneste gang du bruker datamaskinen, blir det lagt til notater og punkter i Windows-registeret, som inneholder en oversikt over samtlige innstillinger i operativsystemet. Registerdatabasen er normalt ikke noe du legger merke til på overflaten, men bak kulissene holder den styr på så godt som alt på maskinen. Det er som regel Windows selv som endrer registeret, for eksempel når et nytt program blir installert på maskinen. Da registrerer Windows hvordan programmet ønsker å oppføre seg og hvordan det griper inn i forskjellige prosesser. I det store og hele fungerer registerdatabasen som den skal, og dermed virker også programmer og operativsystem etter hensikten. Fra tid til annen oppstår likevel feil i databasen. Det kan blant annet skje hvis et program for lengst er avinstallert, men fortsatt står oppført i registeret.

Disse feilene gjør at Windows blir stadig tregere, fordi det tar mer tid å finne den rette informasjonen i registeret. I noen tilfeller fører feilene også til irriterende varslinger på skjermen. Det kan være i form av et vindu med et varsel når du logger inn på maskinen. Varselet er som regel så kryptisk at de færreste forstår hvordan man kan gjøre noe med det. Det nye verktøyet Ashampoo Registry Cleaner 2, som ligger i Fordelssonen, hjelper deg med å rette feilene. Programmet finner ganske enkelt alle oppføringer i databasen som ikke lenger gjør nytte for seg, eller som skaper unødvendig rot på annet vis. Oppryddingen gir en raskere og mer strømlinjet opplevelse når du bruker maskinen. Den tar under et minutt, og på de neste sidene gjennomgår vi prosessen trinn for trinn.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.