Windows 10 har etter hvert vært med oss i seks år. Underveis har operativsystemet blitt oppdatert på flere områder, men designen og brukeropplevelsen er i bunn og grunn som det var i 2015. Derfor begynner du kanskje å bli litt lei av det samme halvgamle utseendet, og det er kanskje også et par funksjoner du egentlig vil ha til å virke annerledes. Da er det hjelp på hente i Fordelssonen. Det splitter nye programmet PC Fresh er nemlig skreddersydd for deg som gjerne vil ha mer kontroll over operativsystemet, men som verken har tid eller lyst til å kaste deg over lange og omstendelige veiledninger til Windows før du begynner å fikle med dyptliggende innstillinger i Windows 10. 

Enkle justeringer

Med PC Fresh er det nemlig lett å justere utseende og funksjoner i Win­dows, slik at du får mer kontroll over operativsystemet. Det er dessuten utrolig lett å komme i gang med, ettersom programmet tar seg av alt det tekniske. Alt du må gjøre er å sette kryss de rette stedene i programmet, så kan du modifisere Windows på flere måter. Endre for eksempel papirkurven slik at den sletter seg automatisk når du sletter en fil, eller gi oppgavelinjen et nytt utseende som gjør det lettere å finne frem i åpne programmer. Du kan også legge til nye funksjoner i høyreklikkmenyen, eller du kan få talltastaturet til å aktivere seg selv når Windows starter. 

Du kan gjøre virkelig mange justeringer i PC Fresh, og det er ingen fare for at du ødelegger viktige komponenter i operativsystemet. Hvis du gjør en endring du angrer på, fjerner du ganske enkelt krysset du har satt. Når du har startet maskinen på nytt, vil Windows igjen fungere som før.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.