Arbeidet på datamaskinen kan grovt sett deles inn i hverdagsbruk og oppgaver som krever litt mer. Du går kanskje på nettet, sender e-post, er i nettbanken, ser på noen YouTube- videoer, endrer Windowsinnstillingene og bruker noen enkle programmer til forskjellige småting. Ingenting av dette belaster prosessoren, minnet eller skjermkortet nevneverdig. Dermed vil du normalt også oppleve datamaskinen som rask og velfungerende.

Annerledes er det når oppgavene blir mer krevende. Tenk deg at du for eksempel skal bruke et videoredigeringsprogram til å sette sammen lange videoklipp. Videoredigering er kjent som en av de oppgavene som virkelig stiller høye krav til prosessoren og andre komponenter. Et annet kraftkrevende eksempel er et stort bildebehandlingsprogram som Adobe Photoshop. Når man redigerer video eller arbeider med store bildefiler, presses ofte maskinvaren til det ytterste. Jobber du på en bærbar pc, vil du også oppdage at batteritiden blir kraftig redusert.

Bruk WinToys i spesielle tilfeller

Det WinToys-programmet vi presenterer her, kommer spesielt til sin rett i situasjoner som krever maksimalt av maskinvaren. Hvis du derimot bruker maskinen til lettere hverdagsoppgaver, vil disse innstillingene, som det er mange av i WinToys, neppe utgjøre noen merkbar forskjell. Det blir på samme måte som at du har lite glede av sjettegiret i en bil så lenge du lunter rundt i 60-sonen.

Det er først når data- eller kjøre- maskinen har akselerert ut på motorveien at det er greit å ha et høyere gir når du har nådd marsjfart.

Unngå programkrasj

I pressede situasjoner kan du oppleve at det programmet du ønsker å gi full oppmerksomhet, enten fryser, blir ulidelig tregt eller havarerer fullstendig. Det er situasjoner som dette WinToys kan hjelpe deg med å unngå. Det foregår ved at programmet ”låner” ressurser fra de øvrige prosessene og programmene som også er i gang. Resultatet er forhåpentligvis at det prioriterte programmet fungerer smidig og godt.

Som alltid er det likevel også avhengig av maskinvaren, ikke minst prosessoren. Vær klar over at mange av innstillingene du vil stifte bekjentskap med i WinToys, egentlig er utviklet spesielt for dataspillere på høyt nivå. De har nemlig behov for å tildele mest mulig av ressursene til de tunge og kraftkrevende skytespillene. Det er også grunnen til at du vil komme over en del spillreferanser i programmet, selv om du bruker det til helt andre formål.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.