Det er ikke bare datamaskinen som fylles opp med overflødige og gamle filer du ikke bruker. Det samme gjelder for mobilen, og er det ikke mer plass på den, blir det en ganske irriterende og frustrerende opplevelse å bruke den. Plutselig kan du ikke lenger laste ned filer fordi det ikke er mer ledig plass, eller kanskje du blir nødt til å avinstallere apper på telefonen for å få plass til de nye appene du har lyst til å prøve. 

Det er et alternativ å sette et minnekort med mer plass i telefonen, men ikke alle mobiler har den muligheten. En annen løsning er å bruke et eget verktøy som er utviklet for å rydde opp i alle de gamle og ofte uoversiktlige filene som hoper seg opp på telefonen etter hvert som du bruker den. Det er nemlig mulig på Android-plattformen, og i denne artikkelen viser vi hvordan du bruker appen AVG Cleaner, som er et glimrende, enkelt og velfungerende verktøy, til å rydde opp på telefonen.

AVG Cleaner har mange funksjoner som kan frigjøre plass. Du kan for eksempel se hvilke apper du bruker sjelden og som du kan vurdere å slette. Appen kan også vise hvor stor plass bilder og videoer tar på mobilen. Endelig har AVG Cleaner også en funksjon kalt ”Lynrens”, og det er den vi ser på i denne artikkelen. Med Lynrens gjennomgår appen automatisk telefonen og lokaliserer og indekserer blant annet alle de gamle og overflødige cachefilene, restfiler, tomme mapper og annet som bare ligger og tar opp plass på telefonen. Alt dette er filer du ikke har bruk for til daglig, men som fortløpende hoper seg opp når du bruker telefonen. Noen filer er gratis å slette, mens andre krever at du har betalingsversjonen av appen. Det er uansett mye plass å spare.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.