Alle datamaskiner virker tregere når de har fått noen år på baken, og de bruker kanskje lengre tid på å starte opp Windows og programmer. Det er irriterende å sitte og vente på pc-en, så kanskje du har vurdert å bytte til en ny modell. Men i mange tilfeller kan du spare utgiftene til en ny maskin.

Det er nemlig ikke så vanskelig å få fart på den gamle igjen. Når pc-en begynner å gå langsommere, skyldes det flere ting. Nye versjoner av Windows eller programmer krever ofte mer av maskinen. Tjenester og programmer som starter sammen med Windows kan også få datamaskinen til å gå saktere. Et annet vanlig problem er unødvendige verktøylinjer i nettleseren.

Heldigvis er det flere grep vi kan gjøre for å rette opp i problemet, og her ser vi på noen av de mest opplagte løsningene. En oppgradering av innmaten i pc-en er selvfølgelig ikke gratis, men det kan virkelig ha god effekt – og det trenger ikke koste så mye. Og hvis du ikke liker tanken på å finne fram skrutrekkeren, har vi et par tips om opprydding og finjustering av Windows. Det gir deg kanskje ikke en super-pc, men i hvert fall en maskin med bedre ytelse.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.