SSD-disker har ikke bevegelige deler, men er basert på flashminne (også kalt halvlederminne), på samme måte som minnekort i digitalkameraer. Fordelen er at SSDen blir lynrask og derfor perfekt som systemdisk for Windows.

SSD har imidlertid sjelden samme kapasitet som mekaniske harddisker og er derfor ikke særlig egnet til å oppbevare bilde- eller musikkarkiver. SSD har også den svakheten at hver celle i flashminnet bare kan overskrives et visst antall ganger før cellen dør. I motsetning til en vanlig harddisk bør derfor data spres så mye som mulig på en SSD. En SSD lever også lenger hvis du deaktiverer funksjoner i Windows som konstant skriver data til disken.

Det kan Abelssoft SSD Fresh hjelpe deg med. Programmet sørger for å velge de optimale innstillingene, slik at hver enkelt celle belastes minst mulig og disken dermed får lengre levetid.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.