Du har to løsninger å velge mellom når du sikkerhetskopierer filene på datamaskinen: Den første er å ta en lokal sikkerhetskopi, normalt på en ekstern harddisk som du kobler til maskinen. Den andre er å lagre alle filene på nettet, for eksempel hos Komputer for alles samarbeidspartner Keepit, på Google Disk eller tilsva rende nettbaserte tjenester. Begge metodene er like sikre, så det er først og fremst et spørsmål om hva som fungerer best for deg. Én viktig ting å tenke på er plassbehovet:

Har du store datamengder, vil du fort slippe opp for plass hos gratistjenestene på nettet. Den eksterne harddisken kan derimot godt være på én, to eller enda flere terabyte. Harddiskplass er billig, og du kan sikkerhetskopiere i årevis uten å tenke på plassen. En annen viktig detalj er brukervennligheten. Sikkerhetskopiering bør gjøres så enkelt og smidig som mulig. Det finnes svært brukervennlige eksempler på kopiering både til nettet og lokalt.

Det programmet vi anbefaler til lagring på ekstern harddisk i denne artikkelen, er et førsteklasses eksempel: Paragon Backup & Recovery vant vår nyeste store test av gratis sikkerhetskopiprogrammer, og det er virkelig enkelt i bruk. Koble den eksterne disken til maskinen, så starter kopieringen automatisk. Du kan for eksempel velge å la programmet sikkerhetskopiere én gang i måneden. Er du likevel bekymret for kapasiteten? Har du 100 GB med filer og tenker at noen måneders backup raskt vil fylle plassen på en harddisk på 1 TB? Tenk ikke på det. Paragon Backup & Recovery tilbyr nemlig trinnvis sikkerhetskopiering, slik at bare nylig endrede filer tas med når du sikkerhetskopierer.

På den måten kan du virkelig spare plass og likevel gjenopprette alle viktige filer hvis du mister dem som ligger på pc-en.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.