Vi må bare innrømme det: Den største og vanligste årsaken til tapte filer er et sekunds uoppmerksomhet – fra deg. Det skjer hele tiden, og det skjer med oss alle.

Selv med moderne internettløsninger som Dropbox og Google Disk kan du klikke «Ja» i en dialogboks og slette en mengde filer permanent på både datamaskinen og fra lagring på nettet. Du har kanskje en følelse av at det umulig kan gå helt galt. Selv om du sletter filene dine, finnes det jo alltid programmer som kan gjenopprette dem.

Det er imidlertid ikke en metode du bør belage deg på. Hvis du ikke oppdager uhellet i tide, er filene permanent fjernet fra harddisken.

Løsepengevirus truer også

Som om dine egne mulige feil ikke var nok, må du også forholde deg til en ekstern trussel mot filene dine: løsepengevirus. De siste årene har vi sett angrep med løsepengevirus stadig oftere. Den spesielle virusformen låser bilder, dokumenter og andre viktige filer, og du får dem ikke tilbake før du har betalt løsepenger til bakmennene.

Også her kan en sikkerhetskopi heldigvis være til hjelp. Hvis du er utstyrt med programmet MiniTool ShadowMaker og en ekstern harddisk, kan du dempe de verste konsekvensene av løsepengevirus. Angrep med løsepengevirus kan også ramme filer på eksterne harddisker som er koblet til pc-en som angripes. Derfor anbefaler vi at du kobler fra den eksterne harddisken etter hver sikkerhetskopi og oppbevarer den på et sikkert sted.

Hvis du bruker MiniTools tidsinnstilte sikkerhetskopi, blir du varslet når det er på tide med en ny sikkerhetskopi. Du trenger med andre ord ikke huske på det selv. Vi anbefaler at du kommer i gang med sikkerhetskopien så raskt som mulig. Last ned MiniTool ShadowMaker gratis fra Fordelssonen, installer det på datamaskinen og få filene i sikkerhet med din første sikkerhetskopi allerede i dag.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.