Har du filene dine liggende på datamaskinen eller på en lagringsplass på nettet? Svaret er sannsynligvis at du har dem liggende begge steder. Noen filer ligger lokalt på datamaskinen. Det er for eksempel Word -dokumenter eller andre filer som du har lagret fra programmer på pc-en og som du kanskje vil arbeide videre med i andre programmer. Andre filer ligger på nettet.

Det kan f.eks. være vedlegg i e-postmeldinger, som dokumenter på Google Disk eller andre tjenester du bruker. Vanligvis er dette filer du bruker på forskjellige datamaskiner, og som du deler med kolleger og familie. Det er imidlertid en tydelig sammenheng mellom disse lagrene, for i virkeligheten trenger du ofte filene begge steder. Filene dine på nettet skal ikke ligge der for alltid, men havner før eller siden på pc-en når du skal bruke dem. På samme måte skal filene du har liggende på harddisken og i Filutforsker på et eller annet tidspunkt ut i verden og deles med andre.

Den store kunsten er derfor å sørge for at alle filene ligger begge steder. Det har Google forstått langt bedre enn andre, og derfor har de lansert tjenesten Google Disk, som kombinerer fillagring på nettet og lagring i Filutforsker på datamaskinen. En spesiell Google Disk-mappe legger seg i Filutforsker, og derfra kan du raskt finne frem til alle mapper, undermapper og filer. Alle filer som havner i denne mappen på datamaskinen, synkroniseres automatisk med Googles lagringsplass på nettet. Synkroniseringen går begge veier. Det betyr at filene du lagrer på stasjonen i nettleseren også dukker opp i mappen på datamaskinen.

Google Disk er blitt smartere

Det er supersmart, men ikke nytt. Det er til gjengjeld Googles måte å synkronisere på – en metode som nylig ble lansert. Det nye programmet «Google Disk for datamaskiner», som vi presenterer her i artikkelen, gjør nemlig at du kan ha filene liggende på datamaskinen uten at de tar opp plass på harddisken.

Hvordan går det an? Jo, filene i Google Disk-mappen på pc-en er egentlig bare lenker til de tilsvarende filene i Googles fillagringstjeneste. Google kaller metoden for «strømming », men det har ikke noe å gjøre med strømming av filmer og serier. Når du klikker på en fil, lastes den ned til datamaskinen slik at du kan jobbe med den. Det forutsetter selvfølgelig at du er på nettet. Hvis du ikke er det, har Google også en løsning som de kaller «speiling». Her ligger alle filene fysisk på pc-en. I denne artikkelen viser vi hvordan det fungerer, og hvordan du administrerer filene dine optimalt i nye Google Disk.

Alt dette kan du gjøre i nye Google Disk

■ Synkronisere filer mellom pc og Internett ■ Bruke 15 GB lagringsplass ■ Dele filer direkte fra Filutforsker ■ Få enkelt tilgang til filene uten å ta opp plass på harddisken ■ Bruke filene på flere pc-er

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.