Vi har nesten til det kjedsommelige minnet om nødvendigheten av å sikkerhetskopiere de viktigste filene på harddisken med jevne mellomrom. Det har ikke blitt mindre viktig de siste årene. De fleste er klar over risikoen for å miste personlige data hvis man ikke har en oppdatert sikkerhetskopi, men dette er likevel noe som glipper for mange i en travel hverdag. Derfor anbefaler vi at du benytter et program som gjør det kjedelige arbeidet for deg og sørger for å sikre filene dine automatisk.

Lagre flere steder

Når du trenger en kopi av bilder, dokumenter og andre uerstattelige filer, er det enklest og billigst å kopiere dem til en ekstern harddisk som du legger et trygt sted mellom hver gang du sikkerhetskopierer. Vi anbefaler imidlertid også at du lagrer de viktigste filene dine enda et sted. Det kan være på en nettbasert tjeneste som OneDrive, Dropbox eller Google Drive.

Da har du en ekstra sikkerhet hvis også den eksterne harddisken skulle svikte.

Gjør jobben automatisk

En sikkerhetskopi er ikke mye verdt hvis den ikke oppdateres med jevne mellomrom. Gjør den ikke det, vil du ikke kunne gjenopprette tillegg og endringer som er gjort de siste månedene. Og det kan bli nødvendig hvis du rammes av utpressingsvirus eller hvis maskinens interne harddisk bryter sammen. Derfor bør du oppdatere sikkerhetskopien minst en gang i måneden, slik at du i hvert fall begrenser et eventuelt tap.

Med Exiland Backup Standard, som du kan laste ned eksklusivt fra Fordelssonen, kan det kjedelige arbeidet med sikkerhetskopieringen automatiseres, slik at du slipper å huske det – du slipper dessuten å huske når du sikkerhetskopierte sist. For hver oppgave i programmet kan du velge hvor ofte du ønsker å sikkerhetskopiere. Du kan til og med få programmet til å starte kopieringen automatisk når du kobler til den eksterne harddisken som du bruker til dette formålet.

Lagre kun de siste endringene

Exiland Backup er et profesjonelt verktøy. Programmet gjør det mulig å opprette komplette sikkerhetskopier av filer og mapper, og du kan velge en trinnvis kopieringsmetode der det kun lagres en fullstendig kopi den første gangen du kopierer filene. De neste gangene du starter programmet, kopieres bare filer som er lagt til eller endret siden sist.

Det gjør at de påfølgende kopieringene går mye raskere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.