I takt med at vi får stadig raskere nett på både datamaskiner og telefoner, har en ny type tjenester gjort sitt inntog. Vi tenker selvfølgelig på de nettbaserte lagringstjenestene der du kan kjøpe plass til de fleste filene dine. De fleste tjenestene tilbyr også en viss mengde gratis plass, slik at du kan prøve funksjonene før du avgjør om de faktisk er verdt å betale for. Gratistjenestene er et godt alternativ til en minnepinne, og du får gjerne 5–15 gigabyte gratis hos de forskjellige tilbyderne. Det er rikelig til å lagre for eksempel bilder og skanninger av pass og førerkort i en mappe, slik at du alltid har tilgang til en kopi når du skal ut og reise.

Vil du sikkerhetskopiere en hel pc eller lagre alle bildene dine hos en av tjenestene, vil de fleste ha behov for mer plass enn man får gratis. Prisene har heldigvis falt kraftig de siste årene, og nå får du faktisk 100 gigabyte for under 200 kroner i året. Selv ekstreme plassbehov kan dekkes for en rimelig penge. Microsofts OneDrive gir for eksempel hele seks terabyte for rundt 75 kroner måneden, og da får du Office-pakken med på kjøpet. Det er ikke noe dårlig tilbud

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.