For en liten måned siden hadde jeg ennå ikke gitt meg i kast med filsynkronisering. Altså i form av den automatiske, fortløpende sammenligningen av filer i to mapper for å sikre at de er tro kopier av hverandre. Jeg vil ta meg den friheten å påstå at jeg langtfra er alene, men derimot har en del likesinnede blant dere lesere som heller ikke har fått fenomenet filsynkronisering helt under huden. Motstanden mot å sette seg inn i temaet har sin naturlige forklaring i at det virker så nerdete at man helst vil slippe å forholde seg til det. Hvis du derimot har opplevd frustrasjonen ved å sitte ved en pc og mangle en oppdatert versjonen av en viktig fil, er det bare å lese videre.

Vanskelig emne, enkelt program

Nettopp fordi aktiviteten er så nerdete, er det ekstra viktig at verktøyet som benyttes, er utpreget brukervennlig. Og som testen av synkroniseringsprogrammer i forrige nummer viste, er ikke brukervennlighet og enkelhet de mest fremtredende egenskapene ved disse. Desto mer gledelig var det å bli kjent med SyncBack Free. Det er utrolig enkelt å bruke samtidig som det har alle funksjoner man trenger til synkroniseringsjobben.

En fascinerende øvelse

I løpet av de ukene jeg har synkronisert filer med SyncBack Free, har jeg latt meg fascinere av prosessene og har forsøkt å forstå nøyaktig hvordan det hele foregår. Hva skjer egentlig med filene i de to mappene når man har satt dem til å speile hverandre slik at de er helt identiske? Hvilken mappe skal overstyre den andre når det finnes to forskjellige versjoner av den samme filen i mappene? Skal man starte synkroniseringen manuelt eller benytte seg av den automatiske tidsinnstillingen?

Det er mengder av spørsmål, og her får du alle svarene du trenger for å komme i gang.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.