Nettlagringsplass gir deg et ekstra sikkerhetslag til filene dine. Hvis du bare har de viktige dokumentene dine liggende på en ekstern harddisk i samme rom som datamaskinen, er det alltid en risiko for at harddisken kan bli stjålet eller ødelagt – og hvis du samtidig mister datamaskinen, er de dyrebare filene tapt for alltid.

Hvis sikkerhetskopiene derimot ligger på Google Disk eller hos en annen nettlagringstjeneste, oppbevares filene dine i et trygt datasenter der det automatisk tas backup, slik at filene kan gjenopprettes hvis ulykken skulle være ute. Nettjenestene har den ekstra fordelen at du har tilgang til de kopierte filene uansett hvor du befinner deg.

Du kan også automatisk sikkerhetskopiere innholdet på telefonen din, der mange av oss har mye informasjon liggende som vi ikke vil miste. Når filene ligger hos en nettjeneste, er det også enklere å dele f.eks. bilder med andre ved å sende en lenke til dem i en e-postmelding. Da kan du legge ved veldig store filer i e-postmeldinger. Alle tjenestene i testen vår tilbyr gratis plass slik at du kan teste funksjonene før du bestemmer deg for hvilken løsning som passer best.

Når rammene blir for smale, kan du få et par terabyte med plass til en forholdsvis overkommelig årspris. Ofte følger det med noen ekstra funksjoner i betalingsløsningen. Du kan for eksempel bruke Microsoft Office når du har betalt for den store pakken i OneDrive.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.