Skrivebordet i Windows har dessverre lett for å bli ganske kaotisk og uoversiktlig etter hvert som jeg bruker datamaskinen. Det blir fort mange snarveier til alle programmene, i tillegg til skjermbilder, dokumenter og mapper. Høres det kjent ut? Ikke bare ser det rotete ut – verre er det at filer og snarveier til programmer lett kan bli borte i dette kaoset.

Dermed går det mye tid og krefter til å finne det programmet eller dokumentet man leter etter. Dette problemet kan du nå få løst en gang for alle ved hjelp av programmet ViPad. Det kan nemlig brukes til å organisere snarveier og få oversikt over hva som ligger på skrivebordet.

Del opp snarveiene

ViPad, som kan lastes ned gratis fra Fordelssonen, gjør det mye lettere å finne alle snarveiene – selv på et rotete skrivebord. Verktøyet består av et panel som ligger oppå skrivebordet. Panelet inneholder snarveier til filer, mapper og programmer. Snarveiene består av velkjente ikoner, så hvis du for eksempel velger å ha en snarvei til musikk- og videospilleren VLC, ser du den lett gjenkjennelige oransje trafikkjeglen fra VLC som et ikon med navnet på programmet under – som ellers i Windows.

Finn den snarveien du er ute etter, klikk på den og dra den inn i programvinduet. Deretter kan du dele inn snarveiene i kategorier. Disse er organisert som faner øverst i ViPad, og gjør det lett å finne frem. Du kan også endre navn og ikoner på snarveiene slik at det blir lettere å skille mellom dem. På den måten finner du det du trenger enda raskere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.