Leiekontrakter, kvitteringer eller viktige dokumenter fra banken. PDF-dokumenter brukes daglig til nesten alt, og det er det mange gode grunner til. Det er mange fordeler med PDF-filer sammenlignet med andre tekstformater som for eksempel docx-filer fra Word.

Den kanskje største fordelen med PDF-filer er at dokumentene kan åpnes og leses uten problemer på stort sett alle enheter, og at PDF-dokumentet vil se helt likt ut uansett om det åpnes på nettbrettet, pc-en eller den nyeste smarttelefonen. Det finnes imidlertid også ulemper med PDF-dokumenter, og den største er at det er nesten umulig å redigere i PDF-filer når de først er opprettet, for eksempel en PDF-fil som er eksportert fra et tekstbehandlingsprogram.

Hvis du senere oppdager en feil i et PDF-dokument eller hvis du vil legge til mer tekst, må du redigere det opprinnelige tekstdokumentet som PDF-en ble laget fra, og deretter må du lagre filen som PDF på nytt. Eller det som enda verre er: Hvis du ikke har originaldokumentet å redigere i, må du først kopiere hele PDF-dokumentets innhold og deretter lime det inn i et tekstbehandlingsprogram, noe som vil endre dokumentets utseende fullstendig.

Løsningen er SwifDoo PDF

PDF-filer kan i utgangspunktet ikke redigeres med mindre du bruker et program som er utviklet til formålet. Det mest utbredte programmet til dette heter Acrobat Pro. Det er et veldig godt program og fungerer etter hensikten, men prisen er også skyhøy.

I Fordelssonen kan du som leser av Komputer for alle laste ned PDF-redigeringsprogrammet SwifDoo PDF uten ekstra kostnad. I tillegg kan du enkelt redigere teksten, grafikken eller bildene i et PDF-dokument. Når du redigerer teksten i et PDF-dokument, bruker programmet automatisk skrifttypen som teksten opprinnelig ble skrevet med. Dermed slipper du å måtte bruke et tekstbehandlingsprogram når teksten skal endres eller nye avsnitt legges til.

Hvis et PDF-dokument trenger et visuelt løft, er det også mu lig å legge til bilder i dokumentet eller understreke og fremheve avsnitt. Og som noe ekstra smart kan du enkelt sette inn vannmerker, stempler og underskriften din i hvilket som helst PDF-dokument. SwifDoo PDF koster vanligvis ca. 600 kroner for ett år, men du slipper å betale hvis du laster ned programmet fra Fordelssonen.

Bare husk å registrere deg og aktivere lisensen med en spesiell lisensnøkkel. Lisensnøkkelen finner du på programsiden i Fordelssonen, der vi også veileder deg gjennom registreringsprosessen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.