Du har satt deg godt til rette, lyset er perfekt dempet og kontorstolen er helt riktig innstilt. Det er fred og ro rundt deg. Med andre ord optimale betingelser for å få skrevet det referatet fra styremøtet som du har utsatt en lang stund allerede. Du åpner Word og får skrevet de første ordene: «Kjære forening. Her kommer referatet … », og så blir du avbrutt av et varsel i nettleseren din.

Det er en ny melding på Facebook Messenger, og noen få sekunder senere får du også beskjed om tre nye e-postmeldinger i innboksen din. Og det tar jo bare et øyeblikk å sjekke om det er noe viktig … Kjenner du til ovenstående scenario, hvor du plutselig har brukt et kvarter på uforklarlige digitale hopp istedenfor det du egentlig skulle gjøre? Med WriteMonkey-verktøyet blir det enklere å unngå disse fellene når du setter deg ved pc-en.

Dette er et veldig enkelt skriveprogram som ikke gir deg like mange muligheter og funksjoner slik du er vant til i tradisjonelle skriveprogram, som Word, Google Docs eller LibreOffice. Her har du f.eks. ikke mulighet til å formatere eller redigere teksten din, og du kan heller ikke sette den flott opp i punktstillinger og med avsnitt og flotte rubrikker. Her kan du bare skrive i vei, nesten som om det var snakk om en gammeldags skrivemaskin.

Det har den store fordelen at du kan fokusere på substansen og det viktige, nemlig teksten, fremfor alt det andre. I motsetning til f.eks. Google Doc, får du samtidig den fordelen at du ikke blir for styrret av andre ting i nettleseren som kan få oppmerksomheten din på avveie, for eksempel e-postmeldinger, varsler eller interessante statusoppdateringer på Facebook.

Formater teksten din

Når du har skrevet det du skulle, kan du med fordel bruke et annet program eller verktøy til å formatere teksten, hvis den f.eks. skal sendes ut til medlemmene i en forening. Her er det enkelt å merke teksten, kopiere den og legge den over i f.eks. Microsoft Word eller Google Docs. I boksen til høyre har vi samlet en rekke gode tips og triks som, sammen med WriteMonkey, hjelper deg med å holde fokus når du skriver.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.