Når du tidligere betalte tusenvis av kroner for en ny pc, fulgte det som regel også med et par gode betalingsprogrammer, for eksempel en kontorpakke og et brenneprogram.

I dag hører det dessverre til sjeldenhetene. I stedet er som regel nye pc-er utstyrt med prøveversjoner av Microsoft Office-pakken, en 30-dagers versjon av et antivirusprogram og andre prøveversjoner av programmer som pc-produsenten deretter tjener penger på å lokke deg til å kjøpe.

En pc er verdiløs uten programmer

Utviklerne av programvaren som er forhåndsinstallert på pc-en, håper selvfølgelig at du vil fortsette å bruke programmene deres, slik at de tjener penger. Det behøver du ikke. Det finnes nemlig mange gode og gratis alternativer til de prøveprogrammene som lå på pc-en da du kjøpte den, faktisk i hver eneste kategori og til å løse alle behov du måtte ha.

I denne artikkelen har vi samlet åtte forskjellige programtyper som er mer eller mindre uunnværlige på en pc.

Alt det viktigste til maskinen din

Du må for eksempel ha en god kontorpakke, et antivirusprogram, et program for sikkerhetskopiering og et optimaliseringsprogram. Alt dette er typiske eksempler på programmer som mange er tilbøyelige til å betale for. Betalingsprogrammene gir imidlertid langt fra alltid bedre kvalitet enn den du får med de beste gratisprogrammene.

I de åtte eksemplene på de neste sidene får du fullgod kvalitet uten å betale en krone. Vi har funnet utmerkede alternativer til de dyre betalingsprogrammene, slik at du kan utstyre pc-en med alt det viktigste innholdet. Blant dem er til og med tre helt nye programmer som vi ikke har presentert tidligere.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.