Mange av oss sender e-postmeldinger eller bruker en eller flere meldingstjenester daglig til å kommunisere med venner, familie og kolleger. Dessverre er det langt fra alle som sender og mottar meldinger på samme måte, og ofte må vi i stedet opprette brukere på mange forskjellige meldingstjenester. Nettleseren kan derfor raskt fylles med faner som har åpnet den ene tjenesten etter den andre, og det stopper ikke her: I nettleseren kan faner som Google-søk, én eller flere YouTube-videoer og annet innhold raskt hope seg opp.

Det er ikke bare uoversiktlig – det kan også gjøre pc-en tregere fordi den må holde styr på alle åpne faner. Hvis du vil unngå å overbelaste nettleseren og bli lettere forvirret av å holde styr på utallige pålogginger til meldingstjenester, er det nye programmet Rambox helt sikkert noe for deg. Programmet, som kan lastes ned gratis fra Fordelssonen, samler nemlig alle meldingstjenester og e-postadresser på ett sted. Da unngår du at viktige e-postmeldinger eller Facebook-meldinger blir oversett fordi de drukner i nettleserens mange åpne faner.

Få oversikt over meldingene

Rambox fungerer helt enkelt som en slags mininettleser. I stedet for å bruke nettleseren til å surfe på Internett, har Rambox bare meldingstjenester og e-postkontoer åpne. Det eneste du trenger å gjøre er å logge på i hver tjeneste via Rambox, akkurat slik du pleier å gjøre det i nettleseren. Bare logg på én gang, så er tjenestene automatisk pålogget hver gang Rambox blir åpnet.

Deretter kan programmet brukes som samlepunkt for alle kommunikasjonskanaler, slik at din foretrukne nettleser ikke lenger blir fylt opp av programmer og tjenester som bare blir brukt til å sende og motta diverse ulike meldinger. Rambox samler altså alle kanalene som du vanligvis bruker til å holde kontakten med omverdenen, og på den måten slipper du å gå glipp av en beskjed eller e-postmelding. Du får nemlig et varsel når noen vil komme i kontakt med deg, uansett om det er via e-post, Facebook Messenger eller en annen tjeneste.

Legg til favorittjenestene dine

Rambox har i utgangspunktet over 100 forskjellige meldingstjenester og e-postklienter inkludert, og det er lett å velge hvilke tjenester du vil bruke. Blant programmene som er inkludert i Rambox finner du de mest vanlige, som for eksempel Gmail, Outlook, Messenger, WhatsApp, Microsoft Teams og Skype.

Det er også mulig å sende og motta tekstmeldinger via Rambox hvis du har en Android-telefon og appen Android Messages. Når du legger til en tjeneste, plasseres den automatisk i oversikten i programmet. Oversikten minner ganske mye om en nettleser som er utstyrt med bokmerker, og hver tjeneste kan åpnes med bare ett museklikk. Hvis du får en melding eller e-post, vil det automatisk være et tall som viser antall uleste meldinger ved hver relevante tjeneste.

Varslene kan også vises i Windows’ meldingsområde, men uansett vil varslene vises som tall ved Rambox-logoen på oppgavelinjen. Tallet viser totalt antall uleste meldinger, og du vet dermed at det for eksempel ligger fire nye meldinger til deg i forskjellige tjenester hvis du ser tallet 4. Meldingene kan du raskt og enkelt få oversikt over ved å åpne Rambox, som tydelig viser de tjenestene der du har uleste meldinger.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.