Det er mange smarte klikk som hjelper deg når du jobber på pc-en. Men så finnes det klikk du angrer veldig på. Til sistnevnte kategori hører uoppmerksomme klikk i dialogbokser. Vi er blitt så vant til denne typen bokser at vi ofte ikke tenker oss om før vi klikker videre.

Vi klikker for eksempel blindt på bokser om informasjonskapsler i nettleseren. Det er relativt ufarlig. Det er noe helt annet med den meldingen i Windows der vi sier ja til å slette en stor bunke filer permanent fra papirkurven. Papirkurven er jo det ekstra sikkerhetslaget som gjør at vi ikke sletter viktige filer sånn umiddelbart. Når et uheldig klikk for eksempel sletter de viktigste bildene på datamaskinen, har du et alvorlig problem.

Grav frem filene igjen

Faktisk er det hjelp å få fra spesialprogrammer som Ashampoo Undeleter, som brukes til å grave frem forsvunne filer fra harddisken, for det kan nemlig ofte la seg gjøre. Filene er nemlig ikke egentlig slettet. Det er bare referansen til dem som er for svunnet fra Windows’ register. Selve filene ligger fremdeles på harddisken, og med Ashampoos program kan de hentes frem igjen.

Men bare hvis du reagerer raskt: Siden Windows ikke kjenner til filenes eksistens på harddisken, lever de skjulte filene på lånt tid. De risikerer nemlig å bli overskrevet av nye filer som du lagrer på harddisken. Ashampoo Undeleter er den perfekte redningen til filene dine. Programmet koster vanligvis 139 kroner, men du får det gratis hvis du laster det ned fra Fordelssonen og registrerer det som vist nedenfor.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.