Microsoft legger stadig til nye og nyttige funksjoner i Windows. Det er for eksempel endelig mulig å jobbe med faner i utforskeren i Windows 11. Oppgavebehandlingen har blitt mer brukervennlig, og snart kan vi også glede oss over en ny lydmikser i Windows 11. Likevel er det flere smarte funksjoner i Apples operativsystem macOS, som vi fortsatt savner i Windows.

Blant disse er muligheten for å tilordne snarveier til skjermhjørnene. På en Mac kan man nemlig åpne programmer eller kjøre spesifikke kommandoer som å låse skjermen og minimere eller maksimere vinduer ved å flytte musepekeren til et av hjørnene på skjermen. Disse funksjonene er fortsatt ikke en del av Windows, men du kan likevel få dem, takket være det smarte programmet Preme.

Start programmene raskt

Med Preme kan du tildele hvert av de fire hjørnene på skjermen en snarvei for å åpne en fil eller kjøre et program. Du må bare velge hva du vil at snarveien skal gjøre, for eksempel hvilket program den skal starte. Snarveiene aktiveres automatisk når du flytter musepekeren til et av hjørnene på skjermen. Det fungerer enten du bruker en tilkoblet mus eller den innebygde pekeplaten på den bærbare maskinen. Ved å benytte deg av de smarte snarveiene, slipper du å lete etter programmene og starte dem manuelt.

Og når du først har opprettet en snarvei for å åpne et program, blir den ikke endret før du velger å forandre den i Preme. Preme, som kan lastes ned gratis fra Fordelssonen for både Windows 10 og Windows 11, byr også på mange andre muligheter for å opprette snarveier med musen. Du kan for eksempel lukke vinduer ved å trykke på musehjulet, eller du kan justere volumet i Windows opp eller ned ved å rulle med musehjulet.

Noen av funksjonene aktiveres automatisk, men du kan også slå dem av hvis du ikke ønsker å bruke dem og bare vil bruke programmet til å opprette snarveier i hjørnene av skjermen.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.