Du kjenner deg kanskje igjen? Du får en telefonsamtale fra en venn. Han har problemer med pc-en og ønsker din hjelp. Du oppdager raskt at det egentlig er snakk om et ganske enkelt problem med en rask løsning i Windows-innstillingene. Problemet er bare at løsningen på selv de minste problemene kan være vanskelig å beskrive over telefonen.

Spesielt hvis personen som skal ha hjelp ikke er vant til å navigere rundt i innstillingene på datamaskinen. I verste tilfelle kan det ta flere timer å forsøke å løse andres dataproblemer over telefonen, og det er selvsagt frustrerende. For hvis du bare kunne vise personen i den andre enden av røret hvordan problemet løses, ville alt vært over på bare noen få minutter. Og det er faktisk mulig. Du trenger bare et program som kan ta opp skjermen mens du utfører hjelpemanøveren, og deretter deler du opptaket med vennen din.

Programmet ScreenRec er et av de beste til dette formålet. Programmet gjør det nemlig ikke bare enkelt å ta opp korte videosnutter av det som skjer på skjermen – de kan også enkelt deles etterpå.

Ta opp og del videoer enkelt

ScreenRec kan enten ta opp hele skjermen eller bare en del av den. Opptakene blir deretter lagret på en server der du har to gigabyte gratis lagringsplass, noe som er nok til små skjermopptak. Når opptaket er lagret på serveren, kan du enten velge å lagre opptaket på datamaskinen, eller du kan ganske enkelt opprette en direktelenke til deling av videoen. Hvis du gjør det, får du en direktelenke til opptaket på ScreenRecs server.

Lenken kopieres automatisk til utklippstavla slik at du enkelt kan sende den til andre. Og når mottakeren klikker på lenken, er videoen klar til avspilling i nettleseren. Hvis det er behov for det, kan også lyden fra datamaskinen og datamaskinens mikrofon tas opp sammen med skjermopptaket – og nettkameraet kan til og med filme deg hvis du ønsker det. På den måten kan du kommentere og forklare det du gjør, slik at det blir enda lettere for mottakeren av videoen å forstå hva det er som skjer på skjermen. ScreenRec kan lastes ned fra Fordelssonen og krever ingen registrering hvis du bare vil ta opp det som skjer på skjermen.

Skal videoen deles, må du opprette en bruker. Det er gratis, og prosessen går ganske raskt. Så er det enkelt å ta opp det som skjer og dele videoen på få minutter.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.