Det kan være mange gode grunner til å ta et bilde av det som vises på pcskjermen, også kjent som et skjermbilde eller screenshot. Du må kanskje dokumentere et kjøp ved å ta et skjermbilde av en kvittering, eller så vil du kanskje lagre et bilde av en bestemt feilmelding som er dukket opp i Windows. Et skjermbilde er også et godt verktøy hvis du skal veilede venner og bekjente. Med et bilde av skjermen kan du for eksempel enkelt forklare hvor de finner en bestemt knapp i et program, eller hvordan de finner frem på en nettside.

Du kan i bunn og grunn ta et skjermbilde av alt du kan se på skjermen din. Og uansett hva du har tatt et skjermbilde av, er det veldig enkelt å dele disse skjermbildene med andre. Skjermbilder lagres nemlig i et helt vanlig bildeformat, som du uten problemer kan dele via e-post, på Facebook eller på et helt annet sted.

Og nå blir det enda lettere å ta skjermbilder og dele dem, for i Fordelssonen kan du laste ned det helt nye programmet Greenshot. Programmet er veldig enkelt å bruke til å ta skjermbilder i flere ulike formater, men Greenshots største fordel er de mulighetene du får når du har tatt et skjermbilde.

Enkelt å håndtere skjermbilder

Noen ganger kan det være vanskelig å finne skjermbildene du har lagret på pc-en. Ofte må du gjennom en større labyrint av mapper og biblioteker i Filutforsker før du finner dem. Og når du endelig har funnet skjermbildene, er de som regel ikke utstyrt med meningsfulle navn. I stedet må du gå gjennom hvert enkelt skjermbilde for å finne nøyaktig det du trenger. Disse problemene har Greenshot løst: Så snart du tar et skjermbilde med programmet, åpnes det en meny der du kan velge hva du vil gjøre med bildet du har tatt.

Her kan du f.eks. umiddelbart navngi skjermbildet, og du kan velge hvor det skal lagres. Du kan også velge å skrive ut skjermbildet direkte fra skriveren, sette det inn i programmer som Word, Excel og Paint, eller så kan du kopiere skjermbildet til utklippstavlen, slik at det er enkelt å sette det direkte inn i en e-post.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.