Vi kan ikke tenke oss Windows uten Filutforsker. Verktøyet hjelper oss nemlig med å organisere mapper og programmer slik at vi kan finne alle familiebildene, viktige dokumenter og mange andre filer, og åpne dem. Windows er kort og godt ikke mye verdt uten Filutforsker.

Men verktøyet er ikke utviklet eller forbedret nevneverdig på mange år, og det mangler fremdeles flere funksjoner som ellers burde være lette å implementere. For eksempel er det fortsatt ikke mulig å organisere mapper i faner, som vi kan i samtlige nettlesere. Filutforsker tillater heller ikke at vi bokmerker filer eller mapper slik at de er lette å finne igjen. Funksjonen Hurtigtilgang er riktignok tilgjengelig for å gjøre det enklere å åpne de mest brukte mappene. Men som med mange andre funksjoner i Filutforsker er også dette litt forvirrende.

Feltet Hurtigtilgang kan nemlig raskt bli til en lang liste med mapper som gjør Filutforsker enda mer uoversiktlig. Det er altså rom for forbedringer i Filutforsker, og derfor finnes det mange småprogrammer og verktøy som på hver sin måte optimaliserer dette nyttige hjelpemiddelet. Programmet Explorer++ er det beste i sitt slag, og du kan laste det ned kostnadsfritt fra Fordelssonen.

Få bedre kontroll på filene Mye av det du som pc-bruker gjør i Filutforsker handler om å organisere filer. Det klarer Filutforsker egentlig ganske bra, men programmet Explorer++ tar skrittet videre og gjør Windows’ innebygde filhåndteringsverktøy til skamme. Takket være Explorer++ kan du blant annet sortere mappene på datamaskinen i faner – akkurat som du kan organisere nettsider i enhver nettleser.

Det gjør det enkelt å arbeide i flere mapper samtidig og for eksempel flytte filer frem og tilbake mellom mapper. Dessuten er det mulig å bokmerke spesifikke mapper, slik at du for eksempel alltid kan finne mappen med bilder fra sommerferien i 2007 eller sikre at mappen med skjermbilder aldri forsvinner igjen. I tillegg minner utseendet i Explorer++ mye om det vi kjenner fra Filutforsker, der pc-ens mapper og harddisker er organisert i en trestruktur på venstre side.

Gjenkjenneligheten gjør det enkelt å komme i gang, men hvis du vil ha noe nytt, er det også mulig å endre utseendet radikalt i programmets omfattende innstillinger. For eksempel kan du endre farger og skrifttyper i de vinduene som åpnes med programmet. Explorer++ krever ingen registrering og skal heller ikke installeres som andre programmer. Bare last ned programmets ZIP-mappe fra Fordelssonen og pakk den ut, så er Explorer++ klar til bruk. Du kan velge at programmet skal overta hele jobben til Filutforsker, men vi anbefaler at du nøyer deg med å feste programmet til oppgavelinjen.

Da er det geniale filhåndteringsverktøyet alltid lett tilgjengelig.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.