De fleste starter dagen med å våkne til lyden av vekkerklokken som ringer. Noen ganger ledsages alarmen av et kalendervarsel på telefonen, mens andre har notert i en fysisk kalender hva den nye dagen byr på av oppgaver og planlagte avtaler.

En kalender er uunnværlig for de fleste av oss, men det er litt irriterende å måtte finne frem kalenderen eller telefonen flere ganger i løpet av dagen for ikke å glemme de viktige avtalene. I stedet kan planlagte alarmer hjelpe oss med å huske avtalene i hverdagen anno 2022. Til dette formålet er pc-programmet Concenturio, som du kan laste ned kostnadsfritt fra Fordelssonen, veldig godt å ha tilgjengelig.

Programmet er et lite, smart verktøy som kun har som formål å minne deg på planlagte gjøremål, slik at du for eksempel ikke glemmer møter i banken eller legebesøk.

Bli minnet på alt

Concenturio tar nesten ikke opp plass på pc-en, men er likevel et omfattende verktøy som ikke bare kan brukes til å minne deg på enkeltstående avtaler. Programmet kan også opprette flere faste påminnelser, som enten er daglige, ukentlige, månedlige eller til og med årlige. Det er faktisk også mulig å få den samme påminnelsen på spesifikke ukedager, slik at du for eksempel kan bli minnet på å sjekke mappen med søppelpost i innboksen på tirsdager og torsdager.

Concenturio kan enten brukes som en vanlig alarm som beskrevet over, eller som en nedtellingsklokke. Du kan for eksempel opprette en spesifikk alarm som ringer en bestemt dag klokken 16, eller du kan bruke Concenturio som en slags eggklokke, der en alarm settes til å ringe når det er gått et visst antall minutter eller timer. Når alarmtype er valgt, skriver du inn en kort tekst som beskriver oppgaven – f.eks. «Dra til tannlegen» – og deretter velger du hvilken alarmlyd du ønsker. Programmet har en rekke innebygde alarmlyder, men du kan også legge til egne lydfiler fra harddisken.

Når tiden er inne, høres alarmen og et vindu med oppgavebeskrivelsen åpnes. Hvis du oppretter flere påminnelser, opprettes det automatisk en oversikt over alle oppgavene. I oversikten vil påminnelsene kunne skilles på titler og en kort beskrivelse, og alarmene kan også utstyres med hver sin lyd. Du kan alltid endre alarmene på listen, slik at du sikrer deg god oversikt over hverdagen din og enkelt husker alle viktige avtaler.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.