«Å nei! Jeg har ikke fått med meg de riktige dokumentene på minnepennen. Jeg må reise hjem og hente dem.»

Dette er nok en opplevelse vi alle har hatt – og ikke har lyst til å oppleve igjen. Derfor kan du ha bruk for en slags reiseveske med filer som du synkroniserer med PC-en.

Målet er å ha de samme filene i en mappe på minnepennen som du har i en tilsvarende mappe på PC-en. Alle dokumenter du redigerer på PC-en, må også finnes i samme versjon på minnepennen.

Når du da har med deg minnepennen og skal bruke filene, f.eks. på en annen datamaskin, har du tilgang til nøyaktig de samme dokumentene og andre ressurser som du bruker på PC-en hjemme.

Forbered en reiseveske

Synkronisering mellom to mapper kan i teorien foretas helt manuelt i Filutforsker, men det er stor risiko for å gjøre feil når du kopierer noe fra mappe til mappe. Kanskje overskriver du en fil som er av nyere dato.

Eller kanskje glemmer du å kopiere noen av filene. Derfor er det bedre å bruke programmet Synchredible. Her kan du raskt sette opp to mapper for synkronisering, slik at du alltid har de nyeste filene med deg i reisevesken. Det vil fungere hver gang og med minimal arbeidsinnsats fra din side.

Etter et innledende oppsett i Synchredible fungerer synkroniseringen mellom mappene automatisk. Vårt valg av uttrykket reiseveske er for øvrig ikke tilfeldig. Det var nemlig navnet på et nyttig verktøy i Windows XP, som du tidligere kunne bruke til synkronisering.

Verktøyet finnes ikke i nyere versjoner av Windows. Vi anbefaler derfor programmet Synchredible i stedet. Programmet kan også brukes til å synkronisere med annet enn minnepenner. Du kan for eksempel synkronisere en mappe på PC-en med en mappe på en nettverksstasjon, slik at alle datamaskinene i huset har tilgang til filene.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.