Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har forsøkt å skrive passordet mitt på en nettside – bare for å få vite at det er feil, selv om jeg er helt sikker på at det er riktig. Noen ganger har jeg prøvd å logge på fem–seks ganger før jeg har innsett hva som er problemet: Caps Lock lyser grønt og er aktivert, slik at bokstavene i passordet skrives som versaler. Det er nettopp slike situasjoner du kan unngå med det nye programmet MapKeyboard fra Fordelssonen. Med det kan du nemlig slå av enkelttaster helt, slik at de ikke gjør noen skade hvis du trykker på dem i vanvare. Jeg bruker for eksempel aldri Caps Lock når jeg skal skrive med store bokstaver, men Shift-tasten. Derfor er faktisk Caps Lock-tasten bare i veien, og derfor har jeg nå deaktivert den helt.

Programmet kan imidlertid mer enn det. Du kan også gi tastene nye funksjoner. Det har jeg utnyttet til å la F1-tasten fungere som en PrintScreen-tast som tar skjermbilder i Windows. Det er svært praktisk ettersom jeg tar mange skjermbilder i bladets tjeneste, og F1-tasten er lett å nå med venstre hånd. Da kan høyre hånd bli liggende på musen, og jobben går mye raskere. På de neste sidene viser jeg hvordan du kan bruke MapKeyboard til å tilpasse tastaturet.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.