De fleste av oss bruker som regel brennerprogrammer til å kopiere hele cd-er eller dvd-er over på nye, tomme plater. På den måten sikrer du deg kanskje en ekstra kopi av favorittfilmen din i tilfelle den originale dvd-en en dag skulle bli slitt eller få riper. Men i dag strømmes det mye musikk og filmer på nettet via tjenester som Netflix og Spotify, og det er derfor ikke lenger like viktig å ta sikkerhetskopi av dvd- og cd-samlingen.

Du tror kanskje at brennerprogrammer derfor hører fortiden til, men det er absolutt ikke tilfellet. Brennerprogrammer kan også være nyttige på andre måter, for du kan bruke dem til mye mer enn bare til å brenne filmer og musikk på tomme plater. Faktisk kan nesten alle filer på datamaskinen overføres til en tom dvd-, cd- eller Blu-ray-plate, og det er veldig enkelt å gjøre det med programmet Ashampoo Burning Studio 2023.

Ta fysisk sikkerhetskopi av filene

Ashampoo Burning Studio 2023 kan selvfølgelig fortsatt brukes til å brenne musikk og filmer, men i tillegg har programmet også innebygd en smart funksjon til sikkerhetskopiering av data. Funksjonen gjør det enkelt å brenne filer fra pc-en: Du setter inn en tom plate i pc-ens dvd-stasjon eller i en ekstern stasjon og velger hvilken mappe på datamaskinen som skal brennes.

Programmet vil deretter automatisk kopiere filene til platen. På den måten kan du f.eks. ta fysisk sikkerhetskopi av dokumentene dine og arkivere dem. Eller du kan lagre diverse installasjonsfiler på platen, slik at et program alltid kan installeres på en hvilken som helst datamaskin.

Ashampoo Burning Studio 2023 koster vanligvis 330 kroner, men du kan laste ned programmet gratis fra Fordelssonen. Du trenger kun en Ashampoo- konto for å aktivere programmet, og hvis du ikke har en, kan du opprette en på noen få minutter.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.