Når du skal lese PDF-er, trenger du et program for å åpne filene. I Windows er Microsoft Edge i utgangspunktet standardprogrammet for PDF-lesing, men det kan være irriterende at Edge- nettleseren åpner hver gang du vil lese et dokument. Derfor har du kanskje installert en annen PDF-leser, for eksempel Adobe Acrobat Reader.

Adobes PDF-leser har imidlertid en tendens til å være litt treg i oppstarten, og den er full av forstyrrende elementer. Du kan ikke åpne en PDF uten å bli møtt med tilbud om å kjøpe betalingsversjonen av programmet, og rundt teksten i dokumentet er det fullt av fargerike knapper og ekstrautstyr. Dette slipper du med programmet Sumatra PDF.

Sumatra PDF er nemlig en svært brukervennlig PDF-leser som verken ber deg om å kjøpe betalingsversjoner eller inneholder elementer som forstyrrer lesingen. Du ser bare teksten du skal lese, og det fungerer helt problemfritt. Selv store PDF-filer som e-bøker åpnes på et blunk med programmet, som helt automatisk organiserer dokumentet i kapitler og underkapitler. Hvis du klikker på et kapittel, vises siden umiddelbart på skjermen, og du kan også lage dine egne bokmerker i et dokument. Programmet koster ikke en krone, og du kan laste det ned fra Fordelssonen nå.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.