Har du noen gang lurt på hva som egentlig finnes inne i en pc og hvilke elektroniske komponenter den består av? Frykten for å ødelegge noe ved å åpne maskinen har kanskje seiret over nysgjerrigheten? Her i redaksjonen har vi en viss erfaring med å plukke fra hverandre og sette sammen datamaskiner, men som regel nøyer vi oss med å bruke programmet Speccy. Det hjelper oss med å analysere enkeltkomponentene, og vi slipper å måtte ta frem skrutrekker og andre fysiske verktøy. Programmet er svært enkelt oppbygd og fungerer glimrende, uten skjulte tilleggsprogrammer eller ekstrautstyr.

Fullstendig oversikt

Programmet kan best sammenlignes med å ta et røntgenbilde. Speccy gir deg nemlig mulighet til å se en oversikt i listeformat over de ellers ganske utilgjengelige komponentene. Når du starter programmet, vil det umiddelbart begynne å liste opp komponentene i maskinen.

Hvis du følger menyen i Speccy, kan du lett gjennomgå og avlese måleresultatene for de enkelte komponentene. Da ser du også hvordan de fungerer sammenlignet med de oppgitte spesifikasjonene.

Send oversikten til andre

Benytter du Snapshot-funksjonen i toppmenyen, kan du ta et øyeblikksbilde av programmet som du deretter kan lagre på maskinen. Programmet lagrer hvert øyeblikksbilde som en bildefil i jpg-format. Funksjonen kan også være kjekke å ha hvis du vil selge maskinen.

Den gir nemlig en fullstendig oversikt over komponentene den består av, og det sier noe om ytelsen man kan forvente. Du kan også overvåke komponentene ved å ta øyeblikksbilder fortløpende. Da kan du sammenligne bildene over tid og vil kunne oppdage mulige feil og mangler i tide.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.