Det er fort gjort at man oppretter litt for mange mapper på pc-en. Det kan for eksempel være hvis du er i gang med et prosjekt der du bruker kopier av flere bilder fra ferien. Senere er det ikke bare irriterende å måtte lete etter riktig mappe; det kan også ende ordentlig surt hvis du ved et uhell får slettet en viktig mappe med innhold du trodde at du hadde liggende et annet sted.

Er du i tvil om hva en mappe inneholder, er programmet BS Folder Compare et genialt verktøy: Programmet sammenligner to mapper og sjekker om de har identiske filer. Det er spesielt nyttig hvis du har mapper med mange bilder som har nesten like filnavn, slik at det er vanskelig å se forskjell på dem.

Programmet er også nyttig hvis du vil sikkerhetskopiere filer. Har du for eksempel behov for å lagre en bildemappe på en minnepinne, kan programmet hjelpe deg med å sikre at det er tatt kopier av de riktige bildene.

I BS Folder Compare velger du de to mappene du vil sammenligne, og med ett klikk får du oversikt over innholdet i dem. Er ikke mappene identiske, får du beskjed – og den eller de filene som skiller seg ut, vil være markert med uthevet skrift. Er mappene identiske, blir ingen filer markert.

Nyttig ryddeverktøy

BS Folder Compare, som ligger klart til nedlasting i Fordelssonen, er ikke bare et nyttig verktøy som kan sikre at du har lagret de riktige filene. Programmet er også godt egnet til å rydde opp på maskinen. Hvis du for eksempel ved en feil har kopiert den samme mappen flere ganger på pc-en, er det bortkastet plass å ha de samme filene liggende flere steder på harddisken. Med BS Folder Compare kan du sammenligne mapper og oppdage hvor det finnes unødvendige duplikater i mappene, eller at det finnes fullstendig identiske mapper.

Du kan altså bruke BS Folder Compare til både å ta sikkerhetskopier og til å rydde opp.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.