«Legg til eller fjern programmer»- funksjonen i Windows har du sikkert ofte brukt til å fjerne programmer fra pc-en din. Det er et enkelt verktøy – og alle pc-er med Windows har det innebygd i pc-ens innstillinger. Men når du bruker «Legg til eller fjern programmer » til å slette programmer, er det dessverre ikke alltid at programmet blir slettet helt og for godt.

Windows gjør jobben for deg og fjerner programmet, men det er sjelden at alle spor fra programmet blir fullstendig slettet fra harddisken. Mange programmer oppretter nemlig små mapper på pc-en der ulike filer fra programmet blir lagret. Disse filene kan noen ganger skjule seg for Windows’ innebygde slettefunksjon. Det finnes også gjenstridige programmer som ikke kan fjernes av Windows i det hele tatt, og noen programmer har en defekt avinstallasjonsguide.

Det betyr at programmene kan bli værende på pc-en og ta opp plass selv om du prøver å slette dem – men det finnes heldigvis en løsning på dette.

Nytt verktøy i Fordelssonen

Du kan bli kvitt overflødige programmer og tilhørende filer med programmet Wise Program Uninstaller. Programmet fungerer som en utvidet versjon av «Legg til eller fjern programmer », og du kan laste det ned kostnadsfritt fra Fordelssonen. Med en innebygd skanner undersøker Wise Program Uninstaller alle de små filene, skjulte mappene og andre ting som et program lagrer forskjellige steder på harddisken.

Deretter sletter programmet alt. Du garderer deg dermed mot potensielle problemer som rester fra programmer eller glemte snarveier kan skape for deg senere – og du får mer plass på harddisken. Med programmets slettefunksjon kalt «Forced Uninstall» kan du også sørge for at Wise Program Uninstaller fjerner gjenstridige programmer som ellers er vanskelige å kvitte seg med for godt. Da slipper du å ha uønskede programmer og tilhørende skjulte mapper med filer liggende på datamaskinen din.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.