Dataprogrammer er en fin ting. De gjør pc-en bedre på forskjellige måter, og den blir morsommere og ikke minst lettere å bruke. Som abonnent på Komputer for alle har du kanskje lastet ned og installert en håndfull programmer fra Fordelssonen. Noen av oss har imidlertid flere enn en håndfull, og i enkelte tilfeller er pc-en fullstappet med alle mulige typer nyttige programmer og verktøy.

Programmene optimaliserer pc-en, men det er også en bakside av medaljen. Skrivebordet i Windows kan nemlig raskt fylles opp med åpne programvinduer, og det kan bli problematisk. Ofte ender det med at du mister oversikten og får problemer med å finne tilbake til akkurat det programmet du var i gang med å bruke. I nettlesere, der det også raskt kan hope seg opp med åpne vinduer, er løsningen faner. Men denne ganske nyttige funksjonen har Microsoft ennå ikke implementert i Windows.

Men den aller nyeste versjonen av Windows 11 har nettopp fått lagt fanefunksjonen til i Filutforsker. Det lille, geniale programmet TidyTabs tilbyr imidlertid en god løsning. Programmet kan nemlig samle alle åpne vinduer fra programmer, Filutforsker og Innstillinger i Windows i ett enkelt vindu med faner.

Del programmene inn i kategorier

Det er veldig enkelt: Du skal bare åpne et program og dra det åpne vinduet over i et annet åpent programvindu. Dermed klikkes programvinduene sammen og fanene blir opprettet i stedet. I TidyTabs’ gratisversjon kan du i utgangspunktet bare samle sammen tre programmer i ett vindu med faner.

Til gjengjeld er det fullt mulig å opprette så mange kombinerte vinduer med tre programmer i hvert vindu som du vil. I praksis betyr det at du kan organisere alt arbeidet på datamaskinen i små, logiske kategorier, slik at det blir enklere og raskere å veksle mellom alle programmene du arbeider med. Lag f.eks. en gruppe som bare består av kontorprogrammer, slik at du enkelt kan veksle mellom tekstdokumenter og regneark.

Du kan også opprette en gruppe som bare gjelder for ett spesifikt program. Det er nyttig hvis du for eksempel skal lage et nytt budsjett, og derfor arbeider i flere forskjellige relaterte regneark samtidig. Ved å legge budsjettene i samme gruppe, blir det for eksempel en enkel sak å sammenligne tallene. Du kan også bruke verktøyet til å overføre filer mellom mapper i Filutforsker ved å gruppere mappene i faner. Til sist kan du også lage et vindu med en kombinasjon av f.eks. et kontorprogram, nettleseren og et hobbyprogram, f.eks. en musikkavspiller, og enkelt veksle mellom programmene i fanene.

TidyTabs gir altså mange muligheter til å gjøre arbeidet ved pcen enkelt og oversiktlig.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.