En av de beste funksjonene på Apples datamaskiner er muligheten til raskt å se hva en mappe inneholder og hvordan et bilde ser ut. Det gjør du ganske enkelt ved å trykke på mellomromstasten. På den måten går arbeidet på datamaskinen raskere fordi du ikke trenger å åpne en fil med et tilhørende program for å se hva den inneholder.

Dessverre er funksjonen ikke innebygd i Windows, men det kan nå lett hjelpes av et helt nytt verktøy som kan lastes ned fra Fordelssonen. Programmet Seer gjør det nemlig mulig å få en fil eller innholdet i en mappe vist uten å åpne dem med et program på datamaskinen. Du sparer altså tiden det tar å laste inn en fil med et annet program. I stedet kan du med ett enkelt trykk på mellomromstasten få en sniktitt på filen.

Når en fil er vist via programmet Seer, kan du deretter veksle frem og tilbake mellom de øvrige filene i samme mappe ved å trykke på piltastene.

Mange smarte funksjoner

Seer byr – i motsetning til det lignende verktøyet QuickLook, som vi tidligere har tilbudt her i bladet – på en del andre funksjoner enn bare det å vise filer som f.eks. bilder. Programmet kan nemlig også vise innholdet i mapper uten å åpne dem. Merk en mappe med musen og trykk på mellomromstasten. Da dukker det opp en liste over alle filene i mappen, og på den måten er det enkelt å bla gjennom mapper og finne den filen du trenger.

I tillegg kan et bilde eller en video legges til i utklippstavlen i Windows. Når de er vist med programmet, kan de kopieres ved å trykke på Ctrl-tasten og C på tastaturet, og så kan for eksempel bildet deretter settes inn i tekstbehandlingsprogrammer, e-postmeldinger eller et helt annet sted.

Innholdet er kun for abonnenter

Logg inn i Fordelssonen for å se innholdet.
Ennå ikke abonnent? Prøv for kun kroner 29,-
  • Som abonnent får du:
  • Tilgang til over 500 sikre og gjennomtestede programmer
  • Grundige veiledninger på norsk
  • Tilgang til å stille tekniske spørsmål hele døgnet
  • De nyeste testene og anmeldelsene
  • De siste 12 utgavene av bladet digitalt
  • Det trykte bladet levert på døra
Alt innholdet i Fordelssonen er utvalgt av Komputer for alles redaksjon og kan fritt lastes ned av bladets abonnenter. Vår eksperter har testet det med markedets ledende sikkerhetsverktøy for å sjekke at det er 100 prosent fritt for virus og andre sikkerhetstrusler, slik at det er trygt på bruke det på pc-en. Som abonnent på Komputer for alle kan du alltid bruke supporttjenesten vår til å stille spørsmål om programmer og annet innhold i Fordelssonen. Du finner supporttjenesten på komputer.no/support.